Mikä on Pihailo, kuka on puutarhuri?

Pihailo tarjoaa nimensä mukaisesti iloa ja elämänlaatua vehreyden ja uusien taitojen muodossa! Viihtyisällä ympäristöllä ja mielekkäällä tekemisellä on elämän jokaisessa vaiheessa valtavan tärkeä merkitys. Tutkimustenkin mukaan kaupunkialueelle tuotu luonto ja vehreys laskevat verenpainettamme, tuottavat mielihyvähormoneja aivoissamme ja rentouttavat kehoamme ja mieltämme.

Hoidettu ja hyvin suunniteltu, kaikkien asukkaiden kannalta toimivaksi mietitty piha tekee arjesta hyvää ja terveellisempää. Kotipihan ja lähiympäristön laatua voi kohentaa pienilläkin vihreillä teoilla.

Puutarhaharrastuksessa onnistuminen on palkitsevaa!

Ensimmäisten siemenkylvöjen nousseet pikkutaimet, syksyllä istutettujen kukkasipulien keväällä mullasta pilkistävät kärjet, kypsät, itsekasvatetut makeat tomaatit jotka jo odottavat poimijaansa – kaikki hetket tarjoavat arkipäivän luksusta.

Onnistuminen vaatii kuitenkin osaamista. Pihailon puutarhuri ohjaa ja tekee kanssasi, jotta pääset pihasi puutarhatöissä ”niskan päälle” tai voit aloittaa uuden hyvää vointia tuovan viljelyharrastuksen.

Pihailo kunnioittaa luontoa ja tuntee vastuunsa ympäristön hyvinvoinnista. Siksi pihasuunnittelu- ja pihan hoitotyöratkaisut ovat ympäristöystävällisiä ja tukevat luonnon monimuotoisuuden toteutumista rakennetussa ympäristössä. Käytettävät torjunta-aineet ovat luonnonmukaisia. On kunnia-asia viedä vihreän vastuun ajatusta eteenpäin ohjaustilanteissa ja kursseilla!

Pihailon puutarhuri

on aurinkoinen ajattelija, tehokas tekijä ja ikuinen innostaja! Otan haasteet avoimesti vastaan ja näen vihreiden linssien läpi ne mahdollisuuksina. Visuaalisuus, selkeys ja toiminnallisuus on minulle tärkeää, haluan tuoda näitä kaikkia työni myötä myös sinulle.

Rakastan kasvien muotoja, värejä ja varjoja sekä puiden persoonallisia, ylväinä kaartuvia muotoja. Sydäntäni lähinnä ovat hyötykasvit, joiden kasvun seuraaminen varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn on aina yhtä kutkuttavaa ja palkitsevaa.

Kahden kouluikäisen tytön äitinä todistan, että lehtikaali ja persilja ovat lasten suurimpia herkkuja, kunhan ovat itse viljeltyjä!

Puutarhatöiden tekeminen ja kasvun ihmeen kokeminen opettaa lapsillekin pitkäjänteisyyttä ja saa heidät välittämään lähiympäristöstä ja luonnosta ainutlaatuisella tavalla.

Olen aiemmassa työssäni ohjaajana toiminut monenlaisten ihmisten parissa ja opettanut heille monipuolisia taitoja. Asiakasryhmästä riippumatta yhteistä on ollut elämysten, positiivisten kokemusten ja ylitettävien haasteiden tuottaminen sekä kannustavan ja rennon ilmapiirin luominen. Vuorovaikutus toisten ihmisten kanssa on intohimoni! Jaksan kuunnella, ideoida ja suunnitella. Työtäni ohjaa into oppimiseen, innostumiseen, uudistumiseen ja aitoon auttamiseen!