Husqvarna yhdistelmätrimmeri 325 iLK – pihan monitoimikone

Yhteistyössä Husqvarnan kanssa

Olen ilokseni saanut testata Husqvarnan akkukäyttöistä monitoimitrimmeriä tämän kesän ajan. Pihanhoidon monitoimilaitteen hankkiminen on rajatun säilytys- ja kuljetustilan vuoksi käynyt mielessäni aiemmin, mutta olen ollut skeptinen.

Laitteiden liitoksilla on tapana lakata toimimasta ja erilaisten osien toisiinsa kiinnittäminen ei yleensä ole oikeasti kätevää. Akkulaitteisiin taas olen ollut ihastunut jo aiemmin.

Onko Husqvarna yhdistelmätrimmeri 325iLK sulattanut puutarhurin sydämen?

Tykkään Hussen akkukoneiden helppokäyttöisyydestä. Trimmerissäkin käyttöönotto on yksinkertaista: Virtakytkin on helposti löydettävissä ja sekä akun lataustilanteen sekä koneen tehon näkee helposti työn lomassa. Yhdistelmätrimmerissä on kolme eri tehoastetta. Itse en ole vahvinta pyöritystä tarvinnut kuin sitkeimpiä, pitkiä heinikkoja trimmatessani. Käyntiääni on hiljainen myös voimakkaimmalla teholla.

Kone on ollut trimmerinä käytössäni eniten. Se on järeä, mutta samalla kevyt ja tarkka ohjata ja taipuu siksi hienovaraisimpiinkin tirmmauksiin, joille hoitamissani pihoissa on tarvetta.

Kun on aika vaihtaa toiseen hommaan, sujuu lisälaitteen vaihto seuraavasti: ruuvataan liitoksen kiristys auki, liu’utetaan trimmerilaite koneesta pois, laitetaan toisen laitteen varsi tilalle, kliksautetaan paikoilleen ja ruuvataan kiristys takaisin kiinni. Aika helppoa ja toimivaa.

Jos sinulla on ennestään bensakäyttöisen yhdistelmätrimmerin lisälaitteita, sopivat ne myös Husqvarna 325iLK -yhdistelmätrimmeriin. Hämmästyin, miten järeästi ja voimakkaasti jyrsinterä trimmerissä toimii. Jos nurmikon kunnostusta tai kasvimaan kääntöä tekee harvemmin tai pienelle alueelle, on turha hankkia erillistä jyrsintä kun lisälaitteella voi hoitaa saman homman.

Rakastan puutarhassa skarppeja rajauksia. Voi kunpa niihin kiinnitettäisiin pihoissa enemmän huomiota! Käsityönä reunojen leikkaaminen sujuu kanttausraudalla, mutta suuremmissa alueissa nopeampi ja tehokkaampi on trimmeriin kiinnitettävä reunaleikkurivarustus. Tällä koneella pitäisi ajella aika monien taloyhtiöiden nurmireunoja suoriksi, vai mitä?

Reunaleikkurin ohjaaminen vaatii vähän harjoittelua, mutta leikkuri on tosi tarkka. Ja niin terävä, että lähellä kasvavien kasvien juuria tulee varoa kuten kanttausraudankin kanssa.

Itse olen ollut ihastunein 325 iLK yhdistelmätrimmerin harjatelapäähän. Kovia pintoja on työskentelyn jälkeen todella haastavaa siivota harjalla ja vesiletkulla. Mutta erittäin helppoa siivota autossa mukana kulkevilla harjaksilla!

Kuivalla kelillä kannattaa siivotessa ottaa vesi mukaan, jotta lika ei pölyä.

Husqvarnan yhdistelmätrimmeriin on saatavana kasa muitakin lisälaitteita: pensasleikkurivarustus, oksasaha- ja puhallinvarustus sekä kumiharjatela ja sammaleenrepijä. Itse käytän akkukäyttöistä Husqvarnan pitkää oksasahaa, mutta se on niin pitkä, että autoon pakkaaminen on vaikeaa. Katkaistava oksasahalisälaite trimmerin kanssa ratkaisisi tämän ongelman ja runkoputkeen löytyvällä jatko-osalla saisi tarvittaessa lisää pituutta sahaan.

Entä sitten akut? Yhdistelmätrimmeri vie akusta voimaa enemmän kuin kevyempi ja pienempi trimmeri, mutta yhdellä BLi200X akulla pärjää pitkään. Akku on huomattavasti kevyempi kuin aiemmin käyttämäni ammattikäyttöön tarkoitettu BLi300. Akkukoneisiin siirtymisen jälkeen ei ole paluuta bensakäyttöisiin, samaa mieltä olisivat varmasti asiakkaanikin (ja naapurinsa varmasti myös).

Husqvarna yhdistelmätrimmeri 325iLK on toimiva ja huoleton hankinta, jos et halua varastoida koneita ja investoida useaan laitteeseen. Trimmeri toimii niin mökillä, omakotitalopihassa kuin ammattilaisen työvälineenäkin. Parempi huoltamisenkin kannalta, että jokunen lisälaite on osan vuodesta toimettomana monen kokonaisen koneen sijaan!

Olisiko tekstistä hyötyä muillekin? Pistä jakoon!
Facebookissa
Instagramissa
YouTubessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *